Hogyan lehet több gépen használni a programot?

Több gép esetén ki kell nevezni egy központi kiszolgáló (szerver) gépet, amelyen az adatbázis lesz, és az ügyfél (kliens) gépeket, amelyek kapcsolódnak a központi géphez.

A hálózati használat feltételei:

 • A szerveren futnia kell a programnak.
 • Hálózati kapcsolat a szerver és a kliens között.
 • Kommunikáció engedélyezése a tűzfalakon, vírusírtókon, routereken a programban beállított hálózati porton (alapesetben 1527), a TCP és az UDP protokollokkal.

A szerver-kilens kapcsolat beállításának lépései:

 1. Indítsa el a programot a szerver gépen.
 2. A Főmenü -> Beállítások -> Adatbázis menüpontban módosítsa az üzemmódot Szerver módra.
 3. Jegyezze meg a szerver nevét, ami a Szerver beállításai részben olvasható, ezt kell majd beállítani a kliens programban.
 4. Indítsa el a programot a kliens gépen is.
 5. A Főmenü -> Beállítások -> Adatbázis menüpontban módosítsa az üzemmódot Kliens módra.
 6. A Kliens beállításai részben állítsa be a szerver nevét, amelyhez kapcsolódni szeretne.
 7. Amennyiben nincs kapcsolat, a Windows tűzfal és a vírusírtó beállításaiban engedélyezni kell a kapcsolatot a beállított (alapesetben 1527) porton.

Windows tűzfalon (Windows 7, 8, 10) történő átengedés lépései:

 1. Lépjen be a Start menübe.
 2. Kezdje el gépelni a Fokozott biztonságú tűzfal szöveget.
 3. Nyissa meg a Fokozott biztonságú tűzfalat.
 4. Vegyen fel 2 új bejövő szabályt, egyet az UDP protokoll számára és egyet a TCP protokoll számára, amely engedélyezi a kommunikációt a programban beállított porton (alapesetben 1527).
 5. Vegyen fel 2 új kimenő szabályt, egyet az UDP protokoll számára és egyet a TCP protokoll számára, amely engedélyezi a kommunikációt a programban beállított porton (alapesetben 1527).

Egy másik telephelyről hogyan lehet kapcsolódni a programhoz?

Ahhoz, hogy a szerver módban üzemelő szoftver elérhető legyen az Interneten keresztül egy másik telephelyről vagy bármely más helyről, a szerver gépnek elérhetőnek kell lennie a helyi hálózaton kívülről, ez csak nyilvános IP-címmel megvalósítható. Céges internet előfizetéshez biztosítanak a szolgáltatók nyilvános IP-címet, lakossági előfizetés esetén általában csak bérelni lehet. Ezzel kapcsolatban az internetszolgáltatóját kell megkérdezni, ők tudnak felvilágosítást adni.

A nyilvános IP-cím mellett ahhoz, hogy valóban elérhető legyen a szerver az Internetről, szükség van a helyi (szerver- és kliens oldali) hálózati elemek, routerek, tűzfalak, vírusírtók megfelelő beállítására, a szervernél beállított port engedélyetésére.

A kliens és a szerver közötti kapcsolat titkosított, ezért nincs szükség VPN-re.

A szerver használatáért miért kell fizetni?

A szerver használatáért felszámolt díjnak több oka van:

 1. A hálózatok bonyolultsága miatt jelentősen több ügyfélszolgálati időt kell a több gépeseknek nyújtanunk, mint annak, aki egy gépen dolgozik.
 2. A szerver az egy valós feltelepített program, a kliensek kiszolgálását végzi, az összes adatot ő tárolja; ha egy klienset használ, akkor elkerülhetetlenül a szervert is használja, a szerver aktívan részt vesz a kliensek lekérdezéseinek feldolgozásában.
 3. A szerver egy teljes értékű program felhasználói felülettel, és ha a szerver használata ingyenes lenne, akkor az azt jelenti, hogy ugyanannyiba kerülne az 1 gép használata, mint a 2 gép használata, ami nem lenne korrekt.

Kérdése van?

Távsegítség

Azonnali Távsegítség

🌿 Minden Licenc Vásárlásával a Természetet Támogatja 🌿

Profitunk nagy részét a természetvédelemre fordítjuk, így biztos lehet benne, hogy választásával részt vesz a legfontosabb értékeink megmentésében.

✔ Saját természetvédelmi rezervátumokat tartunk fenn a ritka helyi fajok megmentése érdekében

✔ A helyi "ősgyepek" utolsó orchideáit mi védjük a végleges eltűnéstől a gyepek rendszeres kaszálásával

✔ Madárodúk kihelyezésével segítjük a kizsákmányoló erdőgazdálkodás miatt természetes odú nélkül maradt madarakat

-->