Hogyan lehet egyedi állapotokat felvenni a munkalapon?

A munkalap modul bővíthető egyedi mezőkkel, ami azt jelenti, hogy fel lehet venni pl. egy "Státusz" mezőt, amihez felvehetők az egyedi állapotok, így a munkalapokon beállítható az egyedi státusz. Az egyedi adatmezők felvételéről a dokumentációban az Adattáblák kezelése részben lehet olvasni. Az adattáblák kezeléséről videó is elérhető.

Elsőként a munkalap modul beállításaiban az adatstruktúra fülön az új adatmezőt kell létrehozni a munkalap modul beállításaiban, mondjuk "Státusz" névvel, de tetszőleges nevet kitalálhatunk. Fontos, hogy ne engedélyezzük a szerkesztést.

Ezt követően az alsó táblázatban vegyük fel a kívánt státuszokat.

Végül a munkalap táblázatokban kapcsoljuk be az új "Státusz" mezőhöz tartozó oszlopot, így oszlop szerint szűrhetűnk státuszra is a táblázatokban. A táblázatok kezeléséről és az oszlopok megjelenítéséről és elrejtéséről a dokumentáció táblázatok részében lehet olvasni.

Hogyan készíthetek hó végi riportot a hónapban lezárt munkalapokról?

A következő módon Excel táblázatba mentheti a hónapban lezárt munkalapokat:

 1. Nyissa meg a munkalap táblázatot.
 2. A táblázatban az Állapot oszlop fejlécében, a fejléc alsó gombjára kattintva szűrjön rá a lezárt munkalapokra.
 3. A táblázatban a Készült oszlop fejlécében, a fejléc alsó gombjára kattintva szűrjön rá a kívánt dátumtartományra.
 4. Az eszköztárban kattintson az Export ikonra.
 5. A Táblázat mentése ablakban válassza ki az Excel állomány fájltípust, a Tartomány-nál az Összes sor-t, illetve válassza ki az exportálni kívánt táblázatoszlopokat (az oszlopokat a program megjegyzi).
 6. Kattintson a Mentés gombra.
 7. Állítsa be a fájl helyét és nevét, amelybe az adatokat menti.

A táblázatok használatához az alábbi oktató videó is segítséget nyújt, illetve ide kattintva leírást is talál.
 

Hogyan tudom nyomon követni, hogy ki, mikor és mennyit dolgozott az elmúlt időszakban?

Több lehetőség is van a felhasználó által elvégzett munka nyomonkövetésére:

 • A munkalap táblázatban ha be van kapcsolva a Készült és a Létrehozta oszlop, akkor rá lehet szűrni az elmúlt egy hétre és a felhasználóra, a táblázat oszlop szűrő segítségével (az oszlop feljéc alsó részére kattintva, ahol a szürke lámpa ikon van).
 • Ha a munkalapokon a Felelős ki van töltve, akkor a felelősre is rá lehet szűrni.
 • A kiválasztott munkalapok tételeit is ki lehet listázni a menüben a Tételek gombbal. Ha már rászűrt egy adott felhasználó munkalapjaira, jelölje ki a munkalapokat a Ctrl+A billentyűkombinációval, és kattintson a Tételek gombra.
 • Ha a szolgáltatásnál és a terméknél be van állítva a munkavégző, akkor az elvégzett szolgáltatások vagy a kimenő termékmozgások táblázatát megnyitva szintén rá lehet szűrni a Munkavégző vagy a Létrehozta oszlopokban a felhasználóra és az Időpont vagy az Elkészült oszlopban az időintervallumra.

Támogasd természetvédelmi tevékenységünket!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket! Közös érdekünk az ország élővilágának megőrzése és a klímaváltozás elleni küzdelem.

 • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
 • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
 • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
 • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

-->