Licenc   LGPL (Szabadszoftver)
Verzió   1.2
Feltöltve   2012.09.24.
JAR letöltése   JCally.jar
Forrás letöltése   JCally.zip
Dokumentáció   Java dokumentáció

Bevezetés

JCally egy dátumválasztó Java bean, amely naptárat jelenít meg és dátum grafikus kiválasztását teszi lehetővé. A JCally a JCalendar 1.2-es verziójának továbbfejlesztéseként jött létre, a cél az volt, hogy egyszerűbb és tetszetősebb külsőt, illetve extra funkciókat kölcsönözzek a JCalendar gombokkal teletűzdelt, de jól működő komponensének. A JCally következő komponensekből tevődik össze, amelyek egyenként is működőképesek: JDateChooser, JDayChooser, JMonthChooser, JYearChooser.

Licenc

A JCally szabadszoftver, amely a LGPL licenc alatt került kiadásra, csakúgy, mint a JCalendar, amely az alapját képezi. Ha hibát találnál benne, kérem, bátran jelezd nekem!

Telepítés

A telepítés nagyon egyszerű. Csak tedd a JCally.jar fájlt a class path-ba, vagy add hozzá a Java projektedhez, ha integrált fejlesztőkörnyezetet használsz (NetBeans, Eclipse, stb...)!

Demók futtatása

Ha a JCally.zip csomagot letöltötted a gépedre, több lehetőség is van a demók futtatására. Windows operációs rendszeren ha a Java telepítve van, a JCally.jar fájlon dupla kattintással is elindítható. Ha a dupla kattintás nem működik, használd a jobb egérgombot, és társítsad a Java virtuális géppel, vagy parancssorban lépj be a JCally.jar fájlt tartalmazó könyvtárba és írdd be a következő parancsot:

javaw -jar JCally.jar

 

Vagy Windowstól különböző operációs rendszerek esetén a következőt:

java -jar JCally.jar

 

Ha a forrásfájlokat is telepítetted, több osztályt is futtathatsz:

  • JCally.java
  • JCallyDemo.java
  • JDayChooser.java
  • JMonthChooser.java
  • JYearChooser.java

Komponensek

Ikon 16x16

Ikon 32x32

Komponens

Leírás

A JDateChooser lehetővé teszi, hogy kiválassz egy dátumot. Közvetlenül is szerkesztheted a dátumot, de az ikonra kattintva a JCally grafikus naptárban is kiválaszthatod. A komponens része egy JSpunnerDateEditor, amely JSpinnert használ a dátum szerkesztésére.

A JCally egy grafikus naptár, amelyben kiválaszthatod az évet, hónapot és napot. A hónapok nevei a lokális nyelvbeállításoktól függően változnak. Az aktuális dátum napját piros színnel emeli ki. Továbbá egyetlen kattintással beállítható a mai dátum vagy törölhető a kiválasztott dátum.

A JYearChooser egy JSpinField amely lehetővé teszi az év kiválasztását az évszám begépelésével vagy a gombokkal növelve illetve csökkentve.

A JMonthChooser egy JComboBox, amely a hónap kiválasztására szolgál. A választás lehet legördülő menüből vagy a gombokkal. A hónapok nyelvét a lokális beállítások határozzák meg.

A JDayChooser megjelenít egy grafikus naptárt, amelyből kiválasztható a nap. A hét napjainak neve a lokális nyelven írja ki. A mai napot piros színnel emeli ki.

A JSpinField numerikus érték bevitelére szolgál közvetlen begépeléssel és a gombokkal növelve vagy csökkentve az értéket egyaránt működik.

A JLocaleChooser a lokális nyelv kiválaszására szolgál.


{jcomments on}

🌿 Minden Licenc Vásárlásával a Természetet Támogatja 🌿

Profitunk nagy részét a természetvédelemre fordítjuk, így biztos lehet benne, hogy választásával részt vesz a legfontosabb értékeink megmentésében.

✔ Saját természetvédelmi rezervátumokat tartunk fenn a ritka helyi fajok megmentése érdekében

✔ A helyi "ősgyepek" utolsó orchideáit mi védjük a végleges eltűnéstől a gyepek rendszeres kaszálásával

✔ Madárodúk kihelyezésével segítjük a kizsákmányoló erdőgazdálkodás miatt természetes odú nélkül maradt madarakat

-->