2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség szabályai, bővül azon számlák köre, amelyekről adatot kell szolgáltatni, ezért szoftvereink a június végén esedékes szoftverfrissítés után minden számlát fel fognak tölteni a NAV Online Számla rendszerébe, amely belföldi adóalanynak készül.

Jelenleg a számlázó szoftvereink már tartalmazzák a NAV automatikus Online Számla szolgáltatását, de eddig csak a 100 ezer Ft áfa feletti számlákról volt kötelező ilyen módon adatot szolgáltatnia a számlázóprogramoknak és az Online Számla regisztráció sem volt kötelező. Ez módosul július 1-jével: megszűnik a 100 ezer Ft-os korlát és mindenkinek regisztrálvi a kell a NAV honlapján.

Milyen számlákról fognak adatot szolgáltatni a szoftvereink?

2020. július 1-től szoftvereink minden számláról adatot fognak szolgáltatni a NAV felé, amely belföldi adóalanynak lett kiállítva.

Szoftverhasználóként mi a teendője?

Nincs más teendője, mint telepíteni a június utolsó hetében várható szoftverfrissítést, amely tartalmazza a fent leírt módosítást, illetve ha még nem tette meg, akkor regisztrálnia kell vállalkozását/cégét a NAV Online Számla honlapján, és a szoftverének beállításaiba bemásolni a rendszerben létrehozott technikai felhasználó adatait. Ez elsőre bonyolultan hangzik, de csak pár egyszerű lépésből áll. A regisztrációról és a szükséges beállításokról ide kattintva olvashat egy részletes pontokba szedett ismertetőt és nézhet videót.

Kézi számlák

2020. július 1-től a kézi számlákról is adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Ezt úgy lehet megtenni, hogy a NAV internetes Online Számla honlapján belépve begépelik a kézzel kiállított számlák adatait. A kézi számlákról 4 naptári napon belül kell adatot szolgáltatni, kivéve az 500 000 Ft adót tartalmazó számlákat, amelyekről a számla kibocsátását követő nap végéig kell adatot szolgáltatni.

Szoftvereink megfelelnek a törvényi előírásoknak

A szoftvereink jelenleg is és a 2020. július 1-én életbe lépő változások után is megfelelnek a törvényi előírásoknak, és rendelkeznek a számlák automatikus adatszolgáltatásához szükséges funkciókkal, azaz a kiállított számlák adatait a programok automatikusan továbbítják a NAV felé.

🌿 Minden Licenc Vásárlásával a Természetet Támogatja 🌿

Profitunk nagy részét a természetvédelemre fordítjuk, így biztos lehet benne, hogy választásával részt vesz a legfontosabb értékeink megmentésében.

✔ Saját természetvédelmi rezervátumokat tartunk fenn a ritka helyi fajok megmentése érdekében

✔ A helyi "ősgyepek" utolsó orchideáit mi védjük a végleges eltűnéstől a gyepek rendszeres kaszálásával

✔ Madárodúk kihelyezésével segítjük a kizsákmányoló erdőgazdálkodás miatt természetes odú nélkül maradt madarakat

-->