2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség szabályai, bővül azon számlák köre, amelyekről adatot kell szolgáltatni, ezért szoftvereink a június végén esedékes szoftverfrissítés után minden számlát fel fognak tölteni a NAV Online Számla rendszerébe, amely belföldi adóalanynak készül.

Jelenleg a számlázó szoftvereink már tartalmazzák a NAV automatikus Online Számla szolgáltatását, de eddig csak a 100 ezer Ft áfa feletti számlákról volt kötelező ilyen módon adatot szolgáltatnia a számlázóprogramoknak és az Online Számla regisztráció sem volt kötelező. Ez módosul július 1-jével: megszűnik a 100 ezer Ft-os korlát és mindenkinek regisztrálvi a kell a NAV honlapján.

Milyen számlákról fognak adatot szolgáltatni a szoftvereink?

2020. július 1-től szoftvereink minden számláról adatot fognak szolgáltatni a NAV felé, amely belföldi adóalanynak lett kiállítva.

Szoftverhasználóként mi a teendője?

Nincs más teendője, mint telepíteni a június utolsó hetében várható szoftverfrissítést, amely tartalmazza a fent leírt módosítást, illetve ha még nem tette meg, akkor regisztrálnia kell vállalkozását/cégét a NAV Online Számla honlapján, és a szoftverének beállításaiba bemásolni a rendszerben létrehozott technikai felhasználó adatait. Ez elsőre bonyolultan hangzik, de csak pár egyszerű lépésből áll. A regisztrációról és a szükséges beállításokról ide kattintva olvashat egy részletes pontokba szedett ismertetőt és nézhet videót.

Kézi számlák

2020. július 1-től a kézi számlákról is adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Ezt úgy lehet megtenni, hogy a NAV internetes Online Számla honlapján belépve begépelik a kézzel kiállított számlák adatait. A kézi számlákról 4 naptári napon belül kell adatot szolgáltatni, kivéve az 500 000 Ft adót tartalmazó számlákat, amelyekről a számla kibocsátását követő nap végéig kell adatot szolgáltatni.

Szoftvereink megfelelnek a törvényi előírásoknak

A szoftvereink jelenleg is és a 2020. július 1-én életbe lépő változások után is megfelelnek a törvényi előírásoknak, és rendelkeznek a számlák automatikus adatszolgáltatásához szükséges funkciókkal, azaz a kiállított számlák adatait a programok automatikusan továbbítják a NAV felé.

Támogasd természetvédelmi tevékenységünket!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket! Közös érdekünk az ország élővilágának megőrzése és a klímaváltozás elleni küzdelem.

  • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
  • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
  • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
  • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

-->