2018 nyarán kiadott Windows frissítéseket követően kapcsolódási hibák jelentkeztek a hálózatban használt szoftverek esetén. Ennek oka, mint kiderült, hogy a Windows névkiszolgáló a Windows frissítést követően nem mindig működik vagy lassú. A megoldás pedig statikus IP-címek használata gépnév helyett.

Kapcsolódási problémák megoldása

A gyakorlatban bevált megoldás, hogy a szerver gépnek statikus IP-címet adunk, és a kliens gépeken a szerver neve helyett IP-címet állítunk be. A hálózati cím beállításokról itt olvashat részletesen.

Ha a szervernek beállítottuk a statikus IP-címet, akkor már csak a kliens gépeken kell beírni a szerver nevéhez a szerver IP-címét. (A képen látható IP-cím csak egy példa, nem biztos hogy az Önök hálózatában ezt kell használni.)

Statikus IP-cím beállítása Windows 8-on

Statikus IP-cím beállítása Windows 7-en

Támogasd természetvédelmi tevékenységünket!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket! Közös érdekünk az ország élővilágának megőrzése és a klímaváltozás elleni küzdelem.

  • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
  • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
  • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
  • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

-->